Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

duminică, 21 mai 2017

La mosie cu furie



Aseara a fost zarva mare. A fost bataia crapului sau crapareala! S-au lovit crapii pe burta sa elimine icrele si laptii si era vanzoleala mare in lac. Acum ne omoara broastele. Oare astea se-nmultesc oracaind? Cineva a impuscat o caprioara gestanta in padure. Umbla cerbul ca bezmeticul sa o caute, chiar si pe langa sosea. Sunetele pe care le scoate iti cam sparge inima-n cioburi marunte si realizezi ca durerea a fost impartita de divinitate tuturor vietuitoarelor. Crestele dealurilor devin tot mai plesuve. 




Taie unii padurea in dusmanie lasand craterele rotilor de camioane drept marturia nepasarii. 

Albiile ogaselor sunt pline de namol, iar apa e tulbure. Limba de pamant din Lacul Mare devine si ea tot mai mare. 




Gropile pe drumul asfaltat odinioara devin si ele tot mai adanci si mai dese. Faci slalom degeaba, n-ai cum sa le ocolesti. Se duc dracului bujii, directie, cauciucuri. 

Cui ii pasa de tara asta? Na, m-am gasit eu sa fac pe desteapta pe net. Nu ma luati in seama, vorbesc singura in pustii. 



In sat e o nebuna, Maria, vorbeste singura si merge pe jos pe serpentine. Pleaca dimineata si se intoarce seara. Eu sunt a doua pentru ca imi pasa de locurile astea, dar nu merg de zurlie pe drum, doar smulg buruieni cat e ziua de lunga. Cate orasence stiti voi ca fac asta cate 8 ore pe zi? Deci am dreptate, sunt a doua, Maria ramane in top pentru ca merge zilnic 34 de km pe jos. Degeaba. Mai mananca si toate frunzele de papadie si corcodusele verzi cat un ac de gamalie. Maria e un personaj in lumea noastra. Cand trece pe langa casele cumparate de timisoreni, se opreste in fata portii si striga: "Fir-ati ai dracului de vinituri!" Sa nu credeti ca injura in timp ce merge la vale. NU! Se opreste in poarta si striga din toti bojocii sa fie sigura ca o auzim. Daca nu stiti care sunt casele cumparate de straini, mergeti 7 km in spatele ei si va face ea turul de onoare. Pe asta n-ai cum s-o intreci. Ramane in top. Pe la voi e vreme faina, asa-i? Si va plictisiti!