Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

Ploaia de cuvinte - Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupr

marți, 19 februarie 2013

A. Braun - Mare casa de muzica Timisoara

Calea barbatului superior - David Deida




"Una din cele mai adanci dorinte feminine in intimitate este sa se poata relaxa si abandona, stiind ca iubitul ei se ocupa de toate. Apoi se poate bucura fara sa trebuiasca sa planuiasca ea totul si sa-i spuna barbatului ei ce sa faca. Poate fi energie pura, miscare pura, iubire pura, fara sa trebuiasca sa analizeze toate optiunile si sa decida care sunt cele mai bune. Se poate bucura de faptul ca barbatul ei isi asuma responsabilitatea directiei, pentru ca ea sa poata fi ceea ce este feminitatea in esenta ei: energie pura.
Asemenea oceanului, starea naturala a femininului este sa se miste profund si cu mare putere fara o directie unica. Masculinul construieste canale, baraje si barci pentru a se uni cu puterea oceanului feminin si a se deplasa din punctul A in punctul B. Dar femininul se misca in mai multe directii in acelasi timp. Masculinul alege un singur scop si se misca in directia aceea. Ca o corabie care strabate un ocean intins, masculinul se decide asupra unui curs si navigheaza in directia respectiva; energia feminina in sine este lipsita de directie, insa uriasa, precum vantul si curentii adanci ai oceanului, vesnic in schimbare, frumoasa, distrugatoare si totodata sursa a intregii vietii.
Acelasi principiu se aplica in relatia de iubire dintre un barbat si o femeie. De fiecare data cand incerci sa o determini pe iubita ta sa fie mai mult ca o corabie decat ca un ocean, ii negi energia feminina. De fiecare data cand vorbesti cu ea si te astepti sa isi analizeze dispozitia proasta si situatia astfel incat sa le poata rezolva, vorbesti „masculin” cu ea. Poate s-o faca, se poate pricepe chiar mai bine decat tine, dar asta nu va face din ea o femeie fericita.
O femeie fericita este o femeie relaxata in corpul si inima ei: puternica, imprevizibila, profunda, posibil salbatica si distrugatoare, sau calma si senina, dar intotdeauna plina de viata, abandonata in voia uriasei forte a inimii ei oceanice si miscata de aceasta. Cand ii ceri sa analizeze emotiile din inima ei, e ca si cum ai construi ziduri in jurul unei parti din ocean si ai transforma-o in piscina. E mai sigur si mai previzibil, dar mult mai putin viu si insufletitor. Majoritatea barbatilor si-au transformat iubitele in „piscine”, tratandu-le mereu ca pe niste barbati, vorbind cu ele despre sentimentele lor ca si cum ar putea fi analizate astfel incat sa poata fi „rezolvate”.
Prioritatea feminina este iubirea, nu scopul si directia. Femeile nu se elibereaza analizandu-se. Se elibereaza abandonandu-se in iubire. Nu iubirea ta. Iubirea lor. Se elibereaza abandonandu-se in imensul circuit al iubirii care e innascut in inima lor si permite ca vietile lor sa fie puse in miscare de aceasta forta din inima lor."